Belli bir yaştan sonra

Aşk Hikayesi tarafından 9 Kasım 2023 tarihinde eklendi, 51 Okunma ve 0 Yorum aldı

Demlendikçe tatlanan çay, yıllandıkça değerlenen şarap gibi…

Hele birkaç demlenmiş kadın bir araya gelip iki kadeh rakı içtiğinde mutluluk da keder de terazinin aynı kefesine geçiyor artık. Bu nedenledir ki tüm kırgınlık ve gözyaşları bir zaman sonra neşeli kahkahalara dönüşüveriyor . Umursamaz ,rahat, dünyayı takmıyor görüntülerinin altında bu hale gelmek için çok kritik kavşaklardan geçtiğinin bilinciyle o taraflarını ustalıkla saklayan bir oyuncu gibi yaşam oyununu sürdürüyorlar.
Belli bir yaştan sonra “kim ne der “ martavallarını kaldırıp bir kenara atmayı öğreniyor kadın. Başkalarının olmasını istediği kişi için değil kendi olmak istediği insan için mücadele etmeyi öğreniyor.
Aşk, meşk her şey güzel de liste başını önce dostları almaya başlıyor.

Zamanın ve yaşamın eleğinden süzüle süzüle geçip elinde kalmış birkaç dostun kıymetine paha biçemez oluyor. Hayatın çetrefilli kavşaklarında kimin yanında duracağını kimin kaçıp gideceğini iyi biliyor artık.

Belli bir yaştan sonra ezip yok etmeye çalışanlara inat kadınlığı üstüne çok yakışan bir elbise gibi bütün incelik ve zerafetiyle taşımayı öğreniyor kadın.

Ve bir tarafıyla çocuk kalmanın mutluluğa ulaşma yolunda elindeki en önemli anahtarlardan biri olduğunu …

Özgürlük en büyük değeri haline geliyor sonra…

Ve ne pahasına olursa olsun kimsenin elinden bunu almasına izin vermeyecek olgunluğa ulaşıyor. Yollarına kırmızı halılar da serilse tüm istediği sadece sevgi, huzur ve güven oluyor..

Belli bir yaştan sonra usta bir hayat oyuncusu oluyor kadın…
Üzerindeki kırmızı çiçekli elbiseye ,rengarenk bileklikleri ve neşeli kahkahalarına ters düşen içi hayalkırıklığı ve incinmişlik dolu gölgeyi kimse farkına bile varamadan ışık hızıyla yok edebiliyor.
Onca yaşanmışlıktan gözyaşı, kahkaha ve pişmanlıklardan sonra hayata dair değerleri netleşiyor ve artık ne istediğini çok iyi biliyor kadın…

Bir gün geriye dönüp baktığında elinde sadece en mutlu anların karesini bulacağını bildiği içindir ki yaşama sevincini ve umudunu hiç yitirmiyor.

Kadın çok güzelleşiyor belli bir yaştan sonra..

Serpil Ciritci

Alıntı

Görüşlerinizi bize yazın

Bu zamana kadar yapılan yorum sayısı : 0 Yorum :/